HATAY / SAMANDAĞ - Yaylıca İlkokulu

Yaylıca İlkokulu

Yaylıca Mahallesi Hürriyet Caddesi No131 SAMANDAĞ/HATAY
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin Amaçları doğrultusunda, Her bireyin öğrenmesine ve gelişmesine yardımcı olan, paylaşımcı, dinamik ve üretken bir okul toplumu olmak.
Misyon
Çocuklarımızın doğal bir ortamda, özgüveni gelişmiş, ne istediğini bilen, teknolojiyi, ve yabancı dili iyi kullanabilen, dürüst, sevecen,ATATÜRK ilkelerine bağlı, sosyal insan olarak yetiştirilmesi amacı ile varlığını sürdürmektedir.
Başarılar
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
Ulaşım
Yaylıca-Samandağ arası ilçeye uzaklığı 17 km’dir.26 dk. Yaylıca Dolmuşları her 15 dk.da bir vardır.Yaylıca-Antakya-Defne arası 25 dk.dır.
Servis Bilgisi
Resmi öğrenci servisi bulunmamaktadır.Öğrencilerimiz velileri tarafından kişisel araçlarıyla taşıma yapmaktadır.
Yerleşim Yeri
Yaylıca Mahallesi, Hatay´ın Samandağ ilçesine bağlı bir mahalledir.1997 yılında belde olmuştur.12 Kasım 2012 büyükşehir yasa tasarısıyla Hatay´ın büyükşehir olmasıyla birlikte belde statüsünden mahalle statüsüne girmiştir.Nüfusu yaklaşık olarak beş bin civarındadır.Beldenin doğusunda Çubukçu Köyü, batısında Teknepınar ve Batıayaz,güneyde Tomruksuyu,Fidanlı ,kuzeyde Musa Dağı yer almaktadır.Rakım 30 metredir.
-Hatay il merkezine 17 km.dir. -Samandağ ilçe merkezine uzaklığı 18 km.dir
Satranç Etkinlikleri,Masa Tenisi Etkinlikleri
Proje Çalışmaları
*Aile Eğitimi Seminerleri *Okullar Hayat Olsun Projesi *Beyaz Bayrak Projesi *Okulum Temiz * Okulum Temiz *Sıfır Atık *Beslenme Dostu Okul Projesi *Atık Geri Dönüşüm Projesi
2022 yılında Okul Kütüphanesi kuruldu.